For your HAIR
TRUST the expert

Δρ. Γεωργία Λίγδα

Η ιατρός Γεωργία Λίγδα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και πήρε το πτυχίο Ιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1992. Πήρε την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής το 2002 από την Νομαρχία Αθηνών, οπότε και ξεκίνησε τη δραστηριότητά της ως ελεύθερος επαγγελματίας εξασκώντας Αισθητική Πλαστική Χειρουργική και συνεργαζόμενη ως εξωτερικός συνεργάτης με τις ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας, ‘ΙΑΣΩ’, ‘Λητώ’ και ‘Ερρίκος Ντυνάν’.

Στη διάρκεια της ειδίκευσής της ολοκλήρωσε το πειραματικό στάδιο της διδακτορικής διατριβής της στη μονάδα εγκαυμάτων του Νοσοκομείου ‘ΚΑΤ’ Αθηνών και πήρε τον τίτλο του Διδάκτορα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2005.
Η δράση της στο χώρο της αντιμετώπισης της αλωπεκίας και της μεταμόσχευσης τριχών, άρχισε το 2008 με τη συνεργασία της με την εταιρεία DHI Global Medical Group. Στην πολυετή συνεργασία της με την εταιρεία αυτή εξειδικεύτηκε στη μεταμόσχευση τριχών μόνο με τη μέθοδο FUE και την εμφύτευση χωρίς υποδοχές στο δέρμα (με τη χρήση implanter), ενώ είχε αναλάβει θέση επιστημονικού υπεύθυνου της εταιρείας στην Αθήνα, καθώς και του επιστημονικού υπεύθυνου στην VIP κλινική της εταιρείας στο Λαύριο Αττικής (κλινική SHF).

Στα πλαίσια της ίδιας συνεργασίας έδρασε όχι μόνο ως χειρουργός μεταμόσχευσης τριχών αλλά και ως εκπαιδευτής νεώτερων ιατρών στην ιατρική αυτή πράξη. Επίσης συνέγραψε τα εκπαιδευτικά ιατρικά κείμενα τόσο για την εκπαίδευση Ελλήνων ιατρών όσο και για την ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης αλλοδαπών ιατρών, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος που λάμβανε χώρα στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο Αθηνών.

Η ιατρός υπήρξε αρχικά μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, από το 1998 είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και από το 2004 είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής. Από το 2018 είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Ιατρών Κύπρου με αναγνώριση της ειδικότητας και από το 2022 διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στη χώρα. Το 2021 έγινε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ιρλανδίας (IMC). Το 2021 ενεγράφη επίσης στο Ειδικό Μητρώο Ιατρών του Νομού Μεσσηνίας. Τέλος έδρασε ως πραγματογνώμονας στο Πρωτοδικείο Αθηνών από το 2009 μέχρι το 2017.

Σήμερα η δραστηριότητά της ως Πλαστικός Χειρουργός αφορά αποκλειστικά στα προβλήματα τριχόπτωσης και την αποκατάστασή τους κυρίως με την επέμβαση της μεταμόσχευσης τριχών με τη μέθοδο FUE (Follicular Unit Extraction) και εμφύτευση με τη χρήση implanter χωρίς προηγούμενες δερματικές τομές/υποδοχές.

Εμφύτευση Μαλλιών:
10+1 Λόγοι για Να Κάνεις Άμεσα

Στις μέρες μας, η εμφύτευση μαλλιών θεωρείται μια απλή διαδικασία που, όμως μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου για πάντα. Συγκεντρώσαμε τους 10+1 λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να την αναβάλλεις άλλο μιας και η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μία απόφαση για την οποία δεν θα μετανιώσεις.

1. Είναι Ασφαλής Επέμβαση
Η εμφύτευση μαλλιών είναι μια πολύ ασφαλής επέμβαση εφόσον εμπιστευτείς έναν ειδικό με βαθιά επιστημονική γνώση και πολυετή εμπειρία. Το ιστορικό υγείας, η κλινική εξέταση, η μεθοδικότητα στην τεχνική και τα εξελιγμένα εργαλεία διασφαλίζουν τον ασθενή στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

2. Η Μεταμόσχευση Μαλλιών Δεν Πονάει
Η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και δεν χαρακτηρίζεται ως επώδυνη διαδικασία τόσο κατά τη διάρκειά της όσο και μετά το πέρας της, όταν φυσικά πραγματοποιείται από ιατρό με χειρουργική εμπειρία.

3. Ελάχιστες επιπλοκές
Η εμφύτευση μαλλιών χαρακτηρίζεται από ελάχιστες πιθανότητες επιπλοκών εφόσον αξιολογείται το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς σωστά και εφόσον η επέμβαση γίνεται με καλής ποιότητας εργαλεία και εξελιγμένη τεχνική, ώστε να είναι ελεγχόμενο το χειρουργικό τραύμα.

4. Ο Χρόνος Ανάρρωσης Είναι Πολύ Σύντομος
Χάρη στη μέθοδο FUE με ηλεκτρικό punch και την εμφύτευση χωρίς υποδοχές, ο χρόνος ανάρρωσης μετά την επέμβαση μειώνεται δραματικά, καθώς δεν απαιτείται παραμονή στο σπίτι και συνήθως απαιτούνται μόνο μία έως τρεις ημέρες για να επιστρέψεις στην καθημερινή δραστηριότητά σου.

5. Η Εμφύτευση Μαλλιών Δεν Κοστίζει Πολύ
Αντίθετα με ό,τι μπορεί να πιστεύεις, η εμφύτευση μαλλιών δεν κοστίζει μια περιουσία, ενώ η ψυχολογική αξία μιας τέτοιας επέμβασης αποδεικνύεται διαχρονική και ανεκτίμητη. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει σημασία είναι να εμπιστευτείς την αποκατάσταση των μαλλιών σου στα χέρια ενός εξειδικευμένου επιστήμονα που μπορεί να εγγυηθεί ένα τέλειο αποτέλεσμα.

6. Προσφέρει Εκπληκτικά Φυσικό Αποτέλεσμα
Είτε πρόκειται για απώλεια μαλλιών είτε για αραίωση μαλλιών, με τη μεταμόσχευση μαλλιών επιτυγχάνεται ένα πολύ ικανοποιητικό φυσικό αποτέλεσμα, που αφορά την ομοιογένεια και την πυκνότητα της νέας τριχοφυΐας και τονίζεται σε καίρια σημεία όπως η μετωπιαία γραμμή τριχοφυΐας (hairline), η ένωσή της με τους κροτάφους και ο στρόβιλος της κορυφής της κεφαλής.

7. Είναι η Ιδανική Λύση σε Περιπτώσεις Κληρονομικότητας
Υπεύθυνη για την απώλεια μαλλιών είναι κατά κανόνα η ανδρογενετική αλωπεκία, μια κληρονομική κατάσταση που προσβάλλει κατά κύριο λόγο τους άνδρες και, σπανιότερα, τις γυναίκες. Δεδομένης της κληρονομικής φύσης της πάθησης, δεν υπάρχει τρόπος πρόληψης. Μέχρι και σήμερα, η εμφύτευση μαλλιών είναι η μοναδική λύση σε περιπτώσεις ανδρογενετικής αλωπεκίας για την άμεση αποκατάστασή της.

8. Τα Αποτελέσματα Είναι Μόνιμα
Με τη μεταμόσχευση μαλλιών τα νέα μαλλιά είναι μόνιμα και δεν πέφτουν στα πλαίσια της ανδρογεννητικής αλωπεκίας. Ακολουθούν τον φυσιολογικό κύκλο ζωής τους και είναι ευάλωτα σε οποιαδήποτε άλλη παθολογική κατάσταση της γενικής υγείας ή της τοπικής υγείας του δέρματος, όπως ισχύει για τον καθένα μας.

9. Η Εμφύτευση Μαλλιών Τονώνει την Αυτοπεποίθηση
Η απώλεια μαλλιών, ιδιαίτερα όταν εμφανίζεται σε νεαρές ηλικίες, έχει αρνητική επίδραση στη διάθεση και, κατ’ επέκταση, στην ψυχική υγεία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να νιώθεις άσχημα για την εμφάνισή σου διότι υπάρχει λύση. Με την εμφύτευση μαλλιών θα ανακτήσεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση και ο καθρέφτης δεν θα σου προκαλεί πια δυσφορία.

10. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι εξατομικευμένη διαδικασία
Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να είναι σε κάθε περίπτωση τεχνικά η ίδια, αλλά το σχέδιο της αποκατάστασης της αλωπεκίας καθώς και της συμπληρωματικής τόνωσης της τριχοφυΐας είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό για κάθε ασθενή. Ο έμπειρος ιατρός διακρίνει τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του κάθε ασθενούς και χειρίζεται τα ανάλογα εργαλεία και την ανάλογη μεθοδολογία.

11. Μη Χάσεις Άλλο Χρόνο!
Αν η απώλεια μαλλιών σε ταλαιπωρεί, μη χάνεις άλλο χρόνο. Η μεταμόσχευση μαλλιών, αν και σχετικά απλή διαδικασία, είναι κάπως χρονοβόρα, αφού το τελικό αποτέλεσμα θα επιτευχθεί σε διάστημα περίπου δώδεκα μηνών.

Κλείσε σήμερα ένα ραντεβού με την ιατρό Γεωργία Λίγδα της Hair Trust και μάθε τα πάντα για την εμφύτευση μαλλιών.