Τα Πάντα Γύρω από τη Μεταμόσχευση Μαλλιών το Καλοκαίρι

Ποια Εποχή να Κάνω Μεταμόσχευση Μαλλιών;

Εάν αναρωτιέσαι ποια εποχή να κάνεις μεταμόσχευση μαλλιών, η απάντηση είναι απλή: όποτε είσαι πραγματικά έτοιμος! Εφόσον έχεις πάρει την απόφαση να προχωρήσεις σε εμφύτευση μαλλιών κι έχεις επιλέξει τον έμπειρο επιστήμονα που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα αραίωσης των μαλλιών σου, η εποχή που θα κάνεις μεταμόσχευση μαλλιών δεν έχει τόση σημασία.

Η εμφύτευση μαλλιών είναι μια από τις ασφαλέστερες επεμβάσεις και δεν επηρεάζεται από την εποχικότητα. Το μόνο που έχει σημασία είναι ο χειρουργός που θα επιλέξεις να έχει βαθιά γνώση του αντικειμένου και να χρησιμοποιεί τέτοια μεθοδολογία και τεχνική η οποία να εξασφαλίζει τα καλύτερα αποτελέσματα με ταχύτατη ανάρρωση και ελάχιστες πιθανότητες επιπλοκών.

Τι Πρέπει να Προσέξω αν Κάνω Μεταμόσχευση Μαλλιών το Καλοκαίρι

Ανεξάρτητα από την εποχή που θα επιλέξεις να κάνεις μεταμόσχευση μαλλιών, οι μετεπεμβατικές οδηγίες που θα λάβεις από το χειρουργό σου αφορούν πάντα στη φροντίδα των μοσχευμάτων για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος σε βάθος χρόνου.

Στην περίπτωση που επιλέξεις να κάνεις μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι, θα πρέπει να αποφύγεις μετεπεμβατικά τον ήλιο και τη θάλασσα ή την πισίνα για περίπου δύο εβδομάδες. Μετά από δέκα μέρες μπορείς να κολυμπήσεις στη θάλασσα χωρίς όμως να κάνεις θαλάσσια σπορ ακόμα και σε 20 μέρες μπορείς να πας στην πισίνα. Είναι σημαντικό να αποφεύγεις πάντα την ηλιοθεραπεία και να προστατεύεις το κεφάλι σου από τον ήλιο φορώντας ένα άνετο/χαλαρό καπέλο.

3 Λόγοι για να Κάνεις Μεταμόσχευση Μαλλιών το Καλοκαίρι
  1. Περισσότερος Ελεύθερος Χρόνος

Δεδομένου του φορτωμένου προγράμματος που έχουν οι σημερινοί εργαζόμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, το καλοκαίρι είναι από τις ελάχιστες ευκαιρίες για να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Συγκεκριμένα, η καλοκαιρινή σου άδεια είναι ίσως η ιδανική εποχή για να προγραμματίσεις χωρίς άγχος μια μεταμόσχευση μαλλιών, να προετοιμαστείς σωστά χωρίς να σε προβληματίζουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις σου αλλά και να ξεκουραστείς κάνοντας τις διακοπές σου μετά την επέμβαση, ακολουθώντας όμως ταυτόχρονα τις αναγκαίες μετεπεμβατικές οδηγίες.

  1. Ταχύτερη Ανάρρωση

Ο συνδυασμός της ξεκούρασης και της απουσίας του καθημερινού άγχους, με μία πιο υγιεινή διατροφή και σωστή ενυδάτωση οδηγούν σε ταχύτερη επούλωση του δέρματος της εμφυτευμένης περιοχής του τριχωτού της κεφαλής.

  1. Γρήγορη Ανάπτυξη Μαλλιών

Λόγω της καλοκαιρινής ζέστης αυξάνεται η αιματική ροή στο τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα την ταχύτερη επούλωση του δέρματος και την πιθανή ταχύτερη ανάπτυξη των νέων εμφυτευμένων τριχών.